Obavezni elementi prezentovanja serijskih publikacija

Dijana Biloš

Abstract

U ovom članku autorica je decidno predstavila obavezne elemente koji karakterišu jednu serijsku publikaciju. Članak opisuje pravila, potrebna za identifikaciju serijskih publikacija, koja omogućavaju urednicima i izdavačima da, u skladu sa ISO standardima, predstave periodična izdanja u obliku koji će olakšati njihovo korištenje i pomoći da uvedu red i jasnoću u svoj vlastiti rad. U radu se govori i o ISSN-u - međunarodnom standardnom broju za serijske publikacije - kao jedinstvenom identifikatoru naslova serijske publikacije.

-------------------------------------------------------------

The obligatory elements in presentation of serial publications

In this article the author described in detail the obligatory elements characterized a serial publication. The article describes the rules required for the identification of serials which, according to ISO standards, enable editors and publishers to present periodicals in a form which will facilitate their use and to help them to bring order and clarity to their own work. This article deals with the ISSN International Standard Serial Number - as a unique identifier for a serial title.

Keywords

serijske publikacije; pravila o predstavljanju periodičnih izdanja; ISSN; serial publications; rules for presentation of periodicals

Full Text:

PDF

Refbacks

  • There are currently no refbacks.