Bosniaca br. 22

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresirane stručnjake iz oblasti bibliotečkih i informacijskih, humanističkih te društvenih nauka da dostave autorske radove za objavljivanje u novom broju časopisa Bosniaca. Časopis Bosniaca obuhvata tematske blokove: Bibliotečko-informacijski sistem, Dokumentarno naslijeđe, Informacije i servisi u novom tehnološkom okruženju i Prikazi i prilozi. Časopis je indeksiran u EBSCO-CEEAS (Central and Eastern European Academic Source), a dostupan je i preko C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library).

Prilikom slanja radova, molimo sve autore da se pridržavaju preporuka za dostavljanje radova. Svaki dospjeli rad, proći će proceduru odobravanja objavljivanja što podrazumijeva dvije anonimne recenzije.

Krajnji rok za dostavljanje radova je 1. novembar 2017. godine, a autori će biti obaviješteni putem e-maila o statusu rada nakon 15. novembra 2017. godine.

Autori čiji radovi budu prihvaćeni za objavljivanje, potpisat će izjavu o originalnosti rada, kao i saglasnost da se njihov rad, ukoliko Redakcija odluči tako, publikuje online na web stranici časopisa.

Više informacija na bosnica@nub.ba.

Radove slati na adresu elektronske pošte: adisaz@nub.ba i bosniaca@nub.ba.

Preporuke za autore

 

Dr. Ismet Ovčina

Glavni i odgovorni urednik